Warta industri

Carane mbedakake antarane kacang dhuwur-kekuatan lan kacang biasa?

2022-03-30

Akeh pangguna ora ngerti bedane antarane kacang-kacangan kanthi kekuatan dhuwur lan kacang umum. Nyatane, dheweke bisa gampang mbedakake kanthi ngerti standar lan karakteristik liyane. Kacang sing diarani dhuwur-kekuatan yaiku baut khusus kanthi kekuatan dhuwur lan resistensi lemes dhuwur sing digunakake ing peralatan utawa proyek khusus. Mesthi, umume kacang dhuwur-kekuatan digunakake karo bolt-kekuatan dhuwur kanggo entuk panggunaan sing luwih apik.

Umume kita weruh manawa akeh bolt karo M-kepala ing pasar minangka kacang umum, dudu kacang kanthi kekuatan dhuwur. Kelas 10 nuduhake tingkat kinerja bolt, lan tZn minangka cara perawatan permukaan.

Jinis bolt liyane uga duwe ekspresi dhewe, nanging umume sing duwe benang duwe tingkat fungsional "M" saka baut asli: Tingkat fungsional kacang dipérang dadi 3, 4, 4, 5, 5.8, 6, 8, 10. , 12 saka cilik nganti gedhe. Cara simbol iki tegese 10 digunakake minangka conto kanggo nuduhake 1/100 saka kekuatan tensile saka bolt, kang tegese kekuatan tensile bolt saka bahan iki kudu tekan tingkat 1000MPa, kang bisa luwih saka 1000MPa ing. laku.GB / T3098.1 aturan sing kekuatan tensile minimal kelas iki bolt kudu luwih saka 1040MPa. Rasio ngasilake sawise titik desimal dituduhake, yaiku, bolt (kekuwatan ngasilake / kekuatan tarik) = 0,9, yaiku, kekuatan ngasilake = 1000 * 0,9 = 900MPa. Kekuwatan ngasilake baut kelas iki kudu luwih dhuwur tinimbang 900MPa supaya bisa dianggep mumpuni.

Umumé, kita nyebut kacang saka telung gelar 8.8, 10.9, lan 12.9 minangka kacang kekuatan dhuwur.

Sampeyan kudu nyatet sing GB / T3098.1 ora menehi nilai rinci kekuatan ngasilaken kanggo telung gelar saka bolts iki, amarga kanggo dhuwur-kekuatan bolts 0,8 lan 0,9 punika kekiyatan ngasilaken cilik sing ditemtokake dening bahan. Rasio kekuatan, amarga bolt kekuatan dhuwur digunakake kanggo pranala sing penting banget, ora ana papan sing bisa didol ing pasar, kudu dipesen karo pabrikan bolt, supaya rasio ngasilake spesifik umume diprodhuksi dening panuku sing ngetrapake nilai tartamtu. .